FÖRBESTÄLLNING AV "DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER"

IMG_0823.JPG
tempImageForSave.jpg
IMG_0821.JPG
IMG_0823.JPG
tempImageForSave.jpg
IMG_0821.JPG
sold out

FÖRBESTÄLLNING AV "DET HÄR ÄR EN SVENSK TIGER"

200.00

Var en av endast 500 som får ett handskrivet, personligt dedikerat, förhandsex av “Det Här Är En Svensk Tiger”. (Max antal tecken 280)

“Det Här Är En Svensk Tiger”.

EN PERSONLIG UPPTÄCKSRESA IN I MÖRKRETS HJÄRTA

Det är en märklig slogan. ”En svensk Tiger”. Den var en del av den propagandakampanj som Sveriges regering inledde den 21:a november 1941 under Vaksamhetskampanjen som syftade till att stävja spionage som kunde skada svenska intressen. Kollar man på Wikipedia liknas den vid den amerikanska kampanjen ”loose lips sink ships” – lösa läppar sänker skepp – som skulle förhindra den amerikanska allmänheten från att tala bredvid mun och på så sätt låta känslig information riskera amerikanska soldaters liv genom att läcka till fienden.

 Med den avgörande skillnaden att USA givetvis var en krigförande part i andra världskriget och därför hade skepp att sänka.

 Sverige var neutralt. Det var inte med i kriget. Det hade inga skepp att sänka. Så vad, exakt, är det som svenskarna håller tyst om?

”Det som skiljer den svenska tigern från andra tigrar är att dess ränder löper rakt. Raka linjer. Andra tigrars ränder är unika för varje tiger. Ingen är den andra lik. En tigers päls är en del av vad som gör den unik. Så är det inte med den svenska tigern. Alla svenska tigrar har samma täckning. Ingen sticker ut från mängden.”

- Aron Flam, Aug 2018, enligt den gregorianska kalendern

Boken kommer i slutet av November och går inte att returnera då den är personligen dedikerad. Bokmoms ingår med 6%.

Add to Cart

Frakt tillkommer med upp till 29 kronor.