Dina skattepengar i arbete!

Här är resultatet av de där skattepengarna du betalar in för att det ska finnas kulturbidrag och forskningsanslag. Är det inte fantastastiskt!?!?

Åsa är tydligen forskare inom naturvetenskap.

Åsa är tydligen forskare inom naturvetenskap.

Jonna Sima jobbar som tyckare åt arbetarrörelsen.

Jonna Sima jobbar som tyckare åt arbetarrörelsen.

IMG_3315.jpeg
Åsa tror att “bara snubbar” retweetar med spydiga kommentarer trots att både hon och Jonna Sima har det som paradgren.

Åsa tror att “bara snubbar” retweetar med spydiga kommentarer trots att både hon och Jonna Sima har det som paradgren.

Det är viktigt att skärmdumpa flitigt!

Det är viktigt att skärmdumpa flitigt!

Åsa goes full sexist härnäst…

Åsa goes full sexist härnäst…

IMG_3328.jpeg
Åsa frågar.png
tack Åsa.png

Om Henrik Schyfferts hat mot Rådjur

Jag blev mycket illa berörd av avsnittet med Henrik Schyffert på Youtube. Att en så anrik kanal som Youtube, kan bjuda in en sådan uppstudsig spjuver som Henrik Schyffert till att börja med gjorde mig upprörd i sig. Youtube har ju ända sedan begynnelsen i urtiden cirka 2005 gjort sig känt för ett balanserat och objektivt innehåll varför en inbjudan till den allmänt nedsolkade politiske sosseaktivisten Schyffert är något av ett avsteg från den vanliga programmeringen. Men det riktigt upprörande bestod ändå i vad som sedan sades i programmet.

Blott ett trettiotal minuter in i programmet hävdar Henrik Schyffert att ett skämt signerat undertecknad inte är något skämt utan mobbing. Den så kallade mobbingen rörde den skönsjungande Malena Ernman, bekant för allmänheten som näktergalen från Beckomberga, och hennes dödsångest. Något jag i all välmening föreslog kunde lindras genom att avstå från barn. Att Malena redan hade råkat skaffa sig ett barn, varför rådet inte var tillämpligt på henne, hade undgått mig helt. Hur skulle jag kunna veta det?

Huruvida det var mobbing, goda råd som föll för döva öron eller ett skämt är således inte helt lätt att avgöra. Men det Henrik sade som var upprörande var inte att rådet, som av vissa uppfattades som ett skämt, är mobbing. Det upprörande var att han i samma andetag anklagar rådjur för att inte ha någon humor och inte vara kapabla att konstruera skämt!!! Utmanande, upprörande och säkert så ”edgy” som Schyffert brukar vilja uppfattas men det är bara fördomar.

Några världens främsta humorister är rådjur. Några av mina absoluta favoritkomiker genom tiderna har varit, eller är, rådjur. Rådjur är helt enkelt djurrikets absolut största humorister. Något Schyffert hade vetat om han själv var komiker och inte politisk aktivist. På sin fritid hade Schyffert kunna ta del av rådjurens förmåga till politiskt korrekta skämt men istället ägnar han fritiden åt att jaga och skjuta bland annat rådjur! Hur förväntar vi oss att Henrik ska veta om rådjur är roliga eller inte när det enda han gör om han ser ett rådjur är att skjuta ner det? Varför förväntar vi oss att en person som på fritiden mördar humor ska förstå vad som är roligt? Det är orimligt! Rådjur är roliga varelser och människor som säger annat är förbannade mördare!

Jag hoppas därför att Youtube stramar upp sitt regelverk och inte tillåter något liknande att laddas upp någonsin igen. Huruvida mitt mycket goda råd till Malena Ernman var ett skämt eller inte kan jag faktiskt inte avgöra. Men jag lutar ändå åt att det faktiskt var ett skämt eftersom det första Henrik Schyffert gjorde när han såg det var att skjuta ner det.

Staten & Kapitalet

När staten och kapitalet sätter sig i samma båt påminner det om Vikingarnas härjningar i Rusernas land. Över 4 miljoner svenskar har av sina politiska och näringslivsledare gjorts till brottslingar genom sitt pensionssparande. Styrelsen för Swedbank är en styggelse av politiskt tillsatta och statens näringsliv.

Så tidigt som i mars 2009, mindre än ett år efter den globala finanskraschen 2008, kunde jag läsa i SvD att ”Det var strax efter årsskiftet i fjol som en tanke började gro i styrelsen för Sparbanksstiftelsernas förvaltningsbolag. Kursen i storbanken Swedbank, där stiftelserna redan kontrollerade 21,6 procent, hade pressats ned med 42 procent sedan toppen. Det kändes som läge för ett storköp. De köplystna i styrelsen kunde ta stöd i affärspressen.”

Det var Veckans Affärer som gillade Swedbank-aktien just för att: ”Det är dags att se Swedbanks östexponering som en tillgång i stället för en belastning”.

Swedbanks styrelse är bland annat Lars Idermark – tidigare VD för kooperativa Förbundet, Postnord och andra AP-fonden. Och Peter Erik Norman, är tidigare politiker (moderat). Han var Sveriges finansmarknadsminister i regeringen Reinfeldt från 2010 till 2014. Siv Svensson – som också varit styrelsen för SJ.

De tre största ägarna i Swedbank är AMF, Folksam och Alecta. Det är svenska folkets pensioner.

AMFs beskriver sitt mål som ”Vårt viktigaste uppdrag i samhället är att leverera bra pension till våra 4 miljoner kunder”, Styrelsen i AMF utses av ägarna.

Marie Rudberg, styrelsens ordförande
Renée Andersson, LO
Ulf Grunander, oberoende
Per Ljungberg, oberoende
Berit Müllerström, LO
Ola Pettersson, LO
Caroline af Ugglas, Svenskt Näringsliv
Tomas With, LO

Folksam är det folkliga försäkringsbolaget. ”Folksam har inga aktieägare. Istället för att dela ut vinsten till aktieägare går den tillbaka till kunderna. Det sker i form av återbäring, premiesänkningar eller ännu bättre service, tjänster och erbjudanden.” Folksam skriver själva att de “påverkar aktivt, genom sina placeringar, bolag för att tillvarata kunderna gemensamma intressen i ägarfrågor”. För de “anser att en aktiv bolagsstyrning ger en ökad avkastning och bidrar till en långsiktigt god utveckling”. Inte för de människor som fallit offer för plundringen av Ryssland men det var bra för svenska pensioner. På kort sikt. På lång sikt börjar vi se konsekvenserna först nu.

Styrelserna i Folksam är uppdelade i två delar. Sak och Liv. I dessa sitter:

Karl-Petter Thorwaldsson – Ordförande i LO,

Malin Ackholt ordförande hotell- och restaurang,

Ulf Andersson ekonomichef på IF Metall,

Björn Eriksson Ordförande för Riksidrottsförbundet,

Åsa Fahlén Ordförande för Lärarnas Riksförbund,

Anders Lago som är Förbundsordförande i HSB,

Lars Ericson VD för Konsumentföreningen Stockholm,

Tobias Baudin som är ordförande för Kommunal.

Annelie Nordström, kommunals före detta korruptionskejsarinna blev inte omvald 2017 men satt i styrelsen 2016.

Johan Lindholm ordförande för Byggnads,

Jonas Nordling ordförande Journalistförbundet.

 Och ALECTA förvaltar “tjänstepensionen för 2,5 miljoner människor och 35 000 företag i Sverige”.

De skriver att “Vår viktigaste uppgift är att se till så att din tjänstepension växer och att arbeta för att fler ska få del av tryggheten med en tjänstepension”.

Ordförande Erik Åsbrink f.d. socialdemokratisk finansminister under Göran Persson,

Förste vice ordförande Eva Cecilia Fahlberg Pihlgren, född 20 mars 1960, var ordförande för det svenska fackförbundet Unionen[1] mellan 9 oktober 2008 och 14 oktober 2015. Hon efterträddes av Martin Linder, efter att hon själv valt att inte ställa upp för omval.

Carola Lemne från svenskt näringsliv suttit sedan 2014.

Så här går det när politiker och näringsliv inte åtskiljs av vattentäta skott. Dags att skörda draksådden. Det är svenskarnas pensioner som nu går upp i rök. Det är priset vi svenskar betalar för att inte ha valt oss ett bättre ledarskap. För att vi villigt lär oss luras, föras bakom ljuset och utnyttjas. Så länge kurserna steg ställdes inga frågor om varifrån pengarna kom. Det är först nu när de saknas som frågor ställs. Dessvärre är det fel frågor.