Förstamajaktion mot Public service

Förstamajaktion mot Public service

Första maj 2019 demonstrerade jag utanför Public service på Gärdet i Stockholm för yttrandefrihet, demokrati, fri kultur och fri media. Journalisterna som jobbade i byggnaden iddes inte ens titta ut för att ta reda på vad som pågår. Eftersom deras enda jobb är just att ta reda på vad som pågår demonstrerade jag utanför SVT och Sveriges radio idag.

Read More

Hur kan vi live? i Stockholm

Hur kan vi live? i Stockholm

Som del av det arbete du betalar mig för deltog jag i Navid Modiris live-version av “Hur kan vi?”. Jag och Malcom Kyeyune fick blott tjugo minuter på oss att diskutera frihet med Ann Heberlein. I slutet av kvällen gick alla talare från alla segment upp tillsammans.

Read More

Åsiktskorridoren på Twitter

Illustrerad av Patrik Lundbergs text om hur hans mammas val att lita på socialismens lögner gjorde att hon dog i förtid. Jag vill inte spoila texten för dig men sensmoralen är att man aldrig ska lita på socialismen.

Patrik Lundberg drar av sin moders liv och uppoffringar för att hans liv skulle bli bättre än hennes eget slutsatsen att rika människor dödat henne. I hans text görs hon till ett passivt offer för sina omständigheter. Som att hon hade tvingats gifta sig med hans far, tvingats slänga ut honom, tvingats sluta studera efter bara åtta år i skola och sedan tvingats offra allt för honom snarare än att se att hon gjorde val. Istället för att bevisa att hon dog för att rika människor inte gav henne några pengar när hon själv saknade pengar bevisar texten att åsiktskorridoren lever.

Dina skattepengar i arbete!

Här är resultatet av de där skattepengarna du betalar in för att det ska finnas kulturbidrag och forskningsanslag. Är det inte fantastastiskt!?!?

Åsa är tydligen forskare inom naturvetenskap.

Åsa är tydligen forskare inom naturvetenskap.

Jonna Sima jobbar som tyckare åt arbetarrörelsen.

Jonna Sima jobbar som tyckare åt arbetarrörelsen.

IMG_3315.jpeg
Åsa tror att “bara snubbar” retweetar med spydiga kommentarer trots att både hon och Jonna Sima har det som paradgren.

Åsa tror att “bara snubbar” retweetar med spydiga kommentarer trots att både hon och Jonna Sima har det som paradgren.

Det är viktigt att skärmdumpa flitigt!

Det är viktigt att skärmdumpa flitigt!

Åsa goes full sexist härnäst…

Åsa goes full sexist härnäst…

IMG_3328.jpeg
Åsa frågar.png
tack Åsa.png

Om Henrik Schyfferts hat mot Rådjur

Jag blev mycket illa berörd av avsnittet med Henrik Schyffert på Youtube. Att en så anrik kanal som Youtube, kan bjuda in en sådan uppstudsig spjuver som Henrik Schyffert till att börja med gjorde mig upprörd i sig. Youtube har ju ända sedan begynnelsen i urtiden cirka 2005 gjort sig känt för ett balanserat och objektivt innehåll varför en inbjudan till den allmänt nedsolkade politiske sosseaktivisten Schyffert är något av ett avsteg från den vanliga programmeringen. Men det riktigt upprörande bestod ändå i vad som sedan sades i programmet.

Blott ett trettiotal minuter in i programmet hävdar Henrik Schyffert att ett skämt signerat undertecknad inte är något skämt utan mobbing. Den så kallade mobbingen rörde den skönsjungande Malena Ernman, bekant för allmänheten som näktergalen från Beckomberga, och hennes dödsångest. Något jag i all välmening föreslog kunde lindras genom att avstå från barn. Att Malena redan hade råkat skaffa sig ett barn, varför rådet inte var tillämpligt på henne, hade undgått mig helt. Hur skulle jag kunna veta det?

Huruvida det var mobbing, goda råd som föll för döva öron eller ett skämt är således inte helt lätt att avgöra. Men det Henrik sade som var upprörande var inte att rådet, som av vissa uppfattades som ett skämt, är mobbing. Det upprörande var att han i samma andetag anklagar rådjur för att inte ha någon humor och inte vara kapabla att konstruera skämt!!! Utmanande, upprörande och säkert så ”edgy” som Schyffert brukar vilja uppfattas men det är bara fördomar.

Några världens främsta humorister är rådjur. Några av mina absoluta favoritkomiker genom tiderna har varit, eller är, rådjur. Rådjur är helt enkelt djurrikets absolut största humorister. Något Schyffert hade vetat om han själv var komiker och inte politisk aktivist. På sin fritid hade Schyffert kunna ta del av rådjurens förmåga till politiskt korrekta skämt men istället ägnar han fritiden åt att jaga och skjuta bland annat rådjur! Hur förväntar vi oss att Henrik ska veta om rådjur är roliga eller inte när det enda han gör om han ser ett rådjur är att skjuta ner det? Varför förväntar vi oss att en person som på fritiden mördar humor ska förstå vad som är roligt? Det är orimligt! Rådjur är roliga varelser och människor som säger annat är förbannade mördare!

Jag hoppas därför att Youtube stramar upp sitt regelverk och inte tillåter något liknande att laddas upp någonsin igen. Huruvida mitt mycket goda råd till Malena Ernman var ett skämt eller inte kan jag faktiskt inte avgöra. Men jag lutar ändå åt att det faktiskt var ett skämt eftersom det första Henrik Schyffert gjorde när han såg det var att skjuta ner det.